Nieuws

  Nieuws

Coronatesten

Via https://stad.gent/nl/alles-over-corona-gent/testen-op-het-coronavirus-gent kan je alle testlocatie terugvinden.

Reizigers kunnen terecht in de Gentse laboratoria (zie link voor locaties en afspraak).

Reizigers naar het buitenland nemen best ook eens een kijkje op https://stad.gent/nl/alles-over-corona-gent/reizen-tijdens-corona en op https://reopen.europa.eu/nl om na te gaan welke vereisten het land van bestemming stelt.
Op https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/ staat wat reizigers moeten doen bij terugkeer van hun reis.

Testen na een hoogrisicocontact of na terugkeer van je reis kan via het testcentrum van AZ Jan Palfijn, triagecentrum Gentbrugge, testcentrum UZ gent of via de Gentse labo’s (zie bovenstaande link voor locaties en afspraak).

Vergeet niet op voorhand je CTPC code voor een test aan te vragen op https://www.mijngezondheid.belgie.be/#/!

Wie ziek is, kan zich tijdens zijn consultatie in de huisartspraktijk laten testen (op telefonische afspraak, zie hieronder).

Op https://www.riziv.fgov.be/nl/nieuws/Paginas/vergoeding-pcr-test-zomer.aspx?utm_source=alert&utm_medium=email&utm_campaign=NL20210621 kan u een overzicht bekijken van het RIZIV over de kostprijs en voorwaarden voor PCR-testen.

Coronacertificaat

Alle informatie over het digital corona certificat (DCC) staat hier gebundeld: https://www.vlaanderen.be/covid-certificaat
Herstel-, test- en vaccinatiecertificaten kan je bekomen via mijngezondheid.be en covidsafe.be.

Coronavaccin

Het vaccinatiecentrum in Flanders Expo sluit definitief de deuren op 4 oktober 2021. Gentenaars die na 4 oktober besluiten om zich te laten vaccineren of nog een tweede prik nodig hebben, kunnen uiteraard in het nieuwe vaccinatiepunt terecht. Wie een afspraak wil maken, kan net als bij het vaccinatiecentrum in Flanders Expo zelf een datum en tijdstip kiezen via stad.gent/vaccinatie of via de vaccinatielijn. Die blijft bereikbaar op het nummer 09 210 10 44.

Coronamaatregelen in de huisartspraktijk

Heb je symptomen die kunnen passen bij coronavirus (keelpijn, niezen, neusloop, oorpijn, hoesten, koorts…), gelieve dan géén online afspraak te maken, maar te bellen op 09 228 47 45. Zo kunnen we onze voorzorgsmaatregelen nemen.

Neem nog even volgende zaken in acht voor je raadpleging:

  1. We voorzien voldoende tijd tussen elke patiënt. Kom op tijd, maar kom ook niet veel te vroeg in de wachtzaal zitten.
  2. Kom alleen of met maximum 1 begeleider.
  3. Draag je eigen mondneusmasker.
  4. Ontsmet de handen bij binnenkomen in de wachtzaal.
  5. Gelieve mobiel (mobile pay, app van je bank) te betalen.

Bedankt!

De praktijk:

Sinds woensdag 18 april 2018 is de praktijk definitief gevestigd in de Adolf Baeyensstraat 99. In de Land van Waaslaan 80 en Victor Braeckmanlaan 94 vinden géén consultaties meer plaats.
Dr. Nys is vanaf dan op vrijdagvoormiddag niet meer bereikbaar. Zij zal daarnaast enkel haar gekende patiënten ontvangen. Voor Dr. Nys is er dus een patiëntenstop. Dr. Goetghebuer en Dr. Luyten ontvangen wel nog nieuwe patiënten.

Image

Verlofperiodes en afwezigheden: